Hayvan yetiştiriciliğinde örgütsel etkinlik ve kaynak sorunu - Gökhan, Emin Ertan (My University, 2010)
Gelişen ve değişen üretim ve pazar koşulları, ulusal ve uluslararası ilişkilerde sektörel sorunlar, talepler ve kararlarda temsil yeteneğine sahip yasal organizasyonları muhatap almaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayan, örgütlü üretimle kırsal ekonomik kalkınmayı ve sosyal gelişmeyi sağlama çabaları bugün gelinen noktada sektörel talepleri karşılayabilecek yeni yapılanmaların gereğini ortaya çıkarmıştır. Bu çalışmada, Türkiye’de tarım politikalarının oluşturulması sürecinde hayvancılık sektörü açısından etkin olması beklenen üretici örgütlerinden yetiştirici birliklerinin, örgütsel amaç, etkinlik ve kaynak oluşturulmasındaki hedefleri, yasal dayanakları ile analiz edilmiş, mevcut koşullarda amaçlanan hedeflerin etkin bir şekilde gerçekleşmesinde rol alacak kaynak ve ifllevler tartışılmıştır.
Keywords: Örgütsel gelişme; finansman; hayvan yetiştiriciliği; tarımsal bütçe; çiftlik hayvanları yetiştiriciliği; örgütlenmeler