HARPUTLU BEYZADE ALİ RIZA EFENDİ'NİN FELSEFİ GÖRÜŞLERİ - BAYKARA, İSMAİL (Fırat Üniveristesi, 2014)
Harputlu Beyzade Ali Rıza Efendi, son dönemlerde yaşayan alimlerdendir. Anadolu'nun önemli ilim ve kültür merkezlerinden biri olan Harput'ta öğrenimini tamamladıktan sonra müderrislik yapmıştır. Yüksek başarı ve gayretlerinden dolayı takdir toplayan Harputlu Beyzade Ali Rıza Efendi, dönemin en önemli ilim merkezlerinden biri olan Harput'ta sonra insanları aydınlatmak için uğraş vermiştir. Bu konuda eserler vermiş şüpheler hususunda görüşler serdetmiştir. Çevrede oldukça etkili olan Beyzade Efendi, her fani gibi vefat etmiş ve Harput'a defnedilmiştir. Anahtar Kelimeler: İslamcılık, Harputlu Beyzade Efendi, Osmanlı.

Beyzade Ali Rıza, who is from Harput, is the bookman of the latest time. After he comlated his education in Harput, where is one of the important center of science and culture, worked as a mudarris. Beyzade Ali Rıza Efendi from Harput, who won general approval because of his great success and efforts, tried to erlighten people in Harput, the most important science centre of that time. He wrote some boks on this subject (fort his purpuse) and propounded some ideas about suspicions. Beyzade Ali Rıza Efendi, who is very effective on people around, died just like all human being and was buried in Harput. KeyWords: Science, Harputlu Beyzade Efendi, Ottoman, Culture
I?n the transkript examination of the work called " mebde and mead" by Harputlu Beyzade Ali Rıza Efendi
Keywords: Tarih; Din