İndirekt sınır elemanları yönteminin elektrostatik alan problemlerine uygulanması - Ekici, Sami; Yıldırım, Selçuk (My University, 2007)
Bu çalışmada, İndirekt Snır Elemanları Yöntemi (ISEY) iki boyutlu elektrostatik alan problemlerinin analizi yapılmıştır. Çalışmanın temel amacı, sayısal bir çözüm tekniği olan indirek sınır elemanları yönteminin elektrostatik alan problemlerinin çözümünde kullanılan etkili bir yöntem olduğunu göstermektir. Bu amaçla, ilk olarak yöntemin matematiksel formülasyonları gösterilmiştir. Uygulama bölümünde ise, paralel iki iletkenden oluşan sonsuz uzunluktaki bir iletim hattı geometrisi ele alınarak, MATLAB programlama dilinde yazılan ve ISEY adı verilen bir program ile analizi gerçekleştirilmiştir. Elde edilen sonuçlar ELECTRO paket programı sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Sonuçlar incelendiğinde, indirek sınır elemanları yönteminin iki boyutlu elektrostatik alan problemlerinin çözümünde oldukça doğru sonuçlar verdiği ve kulanıcıya çözüm kolaylıyı sağladığı görülmüştür.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Fizik; Uygulamalı