Achillea millefolium L. Su ve Etanol Ekstrelerinin Antioksidan Aktivitesi, Total Fenolik ve Flavonoit İçeriği - Keser, Serhat; Çelık, Sait; Türkoğlu, Semra; Ökkeş,; Yılmaz, Okkes; Yilmaz,; Türkoğlu, İsmail (My University, 2013)
Achillea millefolium (Asteraceae, civanperçemi) deri iltihaplanmaları, spazmodik ve gastrointestinalbozukluklar gibi çeşitli rahatsızlıklara karşı halk ilacı olarak kullanılmıştır. Bu çalışmada, etanol ve suekstreleri A. millefolium çiçek, yaprak ve tohumlarından hazırlandı. Antioksidan aktivite, feriktiyosiyanat metodu ve H2O2 radikal temizleme testleriyle ölçüldü ve A. millefolium ekstrelerinin fenolikbileşikleri ve flavonoit içerikleri saptandı. Sonuç olarak, A. millefolium çiçek, yaprak ve tohumları etkiliH2O2 radikal temizleme aktivitesi ve lipid peroksidasyon inhibisyonu aktivitesi gösterdi ve bu antioksidanaktiviteler referans antioksidanlar BHA ve ?-tokoferol ile karşılaştırıldı.
Keywords: Kimya; Tıbbi; Biyokimya ve Moleküler Biyoloji; Gıda Bilimi ve Teknolojisi