BİLGİSAYAR AĞ GÜVENLİĞİ VE GÜVENLİK DUVARLARI - ÇAKAR, HAKAN (Fırat Üniveristesi, 2005)
BİLGİSAYAR AG GÜVENLİĞİ VE GÜVENLİK DUVARLARI Hakan ÇAKAR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2005, Sayfa:82 Bu tez çalışmasında, bilgisayar ağlarındaki güvenlik sorunları, güvenliği sağlama yöntemleri, saldırı türleri, korunma mekanizmaları, güvenlik sınıflamaları ve güvenlik duvarı yapısı incelenmiştir. Güvenlik duvarı uygulaması olarak ISA Server sistemi gerçekleştirilmiş, kurulan küçük ölçekli bir ağ üzerinde bu sistemin etkileri ve özellikleri incelenmiştir. Bunun yanı sıra, gerek sağladıkları yüksek güvenlik, gerekse hız faktörü nedeniyle iletişim uygulamalarında kullanılması gerekli olan RSA ve Eliptik Eğri şifreleme algoritmalarıyla ilgili bir yazılım oluşturulmuş, bu algoritmaların çalışması program üzerinde gösterilmiştir. Anahtar Kelimeler: Güvenlik Duvarı, ISA Server, RSA Algoritması, Eliptik Eğri Algoritması VIII
Computer networks security and firewalls
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol