Kuşakçı Dağı' nın (Elazığ) florası - Türkoğlu, İsmail; Civelek, Şemsettin (My University, 2008)
Bu araştırma, 2001-2003 yılları arasında Kuşakçı dağında (Elazığ) gerçekleştirilmiştir. Toplanan 1327 bitki örneğin değerlendirilmesiyle 58 familya, 238 cins ve 472 tür ve türaltı seviyede takson saptanmıştır. En çok takson içeren 10 familya ve takson sayıları şöyledir: Asteraceae 71, Fabaceae 52, Lamiaceae 39, Brassicaceae 37, Poaceae 30, Caryophyllaceae 28, Apiaceae 21, Boraginaceae 17, Scrophulariaceae 16, Ranunculaceae 12. En çok takson içeren 10 cins ve takson sayıları şöyledir: Centaurea 10, Silene 10, Astragalus 9, Vicia 8, Trifolium 8, Alyssum 7, Veronica 7, Salvia 6, Verbascum 6, Anthemis 6. Bitki coğrafyası elementlerinin dağılım oranları şöyledir: İran-Turan elementleri 165 (% 35.0), Akdeniz elementleri 16 (% 3.4), Avrupa-Sibirya elementleri 34 (% 7.2), çok bölgeli veya fitocoğrafik bölgesi bilinmeyenler 257 (% 54.4) dir. Bu çalışmada B7 karesi için 9 takson yeni kayıt olan tespit edilmiştir.
Keywords: Doğu Anadolu Bölgesi; taksonomi; fitocoğrafya; yeni coğrafik kayıtlar; Elazığ; flora; Kuşakçı Dağı; B7 karesi