ZK(N,N,N) DENKLEMİNİN KOMPAKTON ÇÖZÜMLERİNİN HOMOTOPİ ANALİZ YÖNTEMİ İLE BULUNMASI - ARIKAN, AYŞE (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu çalışma 4 bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde homotopi analiz metodunun tarihçesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde homotopi kavramı ve Homotopi Analiz metodunun temel yapısı verilmiştir. Dördüncü bölümde ise üçüncü bölümde izah edilen yöntem başlangıç şartlı Zakharov-Kuznetsov denkleminin n=2 ve n=3 olması durumunda yaklaşık çözümünü ve genel çözümünü elde etmek için kullanıldı. Bulunan sonuçlar tablolar, 2-boyutlu ve 3-boyutlu şekillerle açıklandı. Bu çalışma Homotopi Analiz yönteminin yeni bir uygulamasıdır. Anahtar Kelimeler: Özel fonksiyonlar, Homotopi Analiz Metodu (HAM), Zakharov-Kuznetsov Denklemi.

ZK(n,n,n) Of The Equation Kompakto Presence Of Solutions Of Homotopy Analysis Method This study has been probed in four sections. In Section 1 chapter of the history of homotopy analysis method and are given information about the study. In Section 2 the basic definitions and theorems are given. In Section 3 chapter the concept of homotopy and Homotopy Analysis Method are given basic structure. In Section 4 methodology as outlined in third section initial conditional Zakharov-Kuznetsov equation case of n = 2 and n = 3 to obtain the approximate solution and the overall solution was used. The results tables, 2-dimensional and 3-dimensional shapes have been announced. This study is a new application Homotopy Analysis Method. Key Words: Special functions, Homotopy Analysis Method (HAM), Zakharov-Kuznetsov Equation.
ZK(n,n,n) of the equation kompakto presence of solutşons of homotopi analysis method
Keywords: Matematik