Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsünün tarihçesi - Öztürk, Rahşan; Yerlikaya, Halis (My University, 2001)
Cumhuriyetin ilk bakteriyoloji enstitüsü olan Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü, kurulduğu günden bugüne kadar bilimsel araştırmaların beşiği olmuştur. Enstitüde yapılan çalışmalar ve üretilen aşı, serum ve biyolojik maddeler, ülke hayvancılığına ve dolayısıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmuştur. Çalışma, Etlik Veteriner Merkez Kontrol ve Araştırma Enstitüsü hakkında bilgi vermek ve geçmişten günümüze tarihsel profilini çıkarmak amacı ile yapılmıştır.
Keywords: Tarih; Ankara; Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü; araştırma enstitüleri; tarihsel gelişme