Hukuki Perspektiften İnsan Hakları ve Türkiye - Yıldız, Atakan (Eskişehir Barosu, 2005)
İnsan hakları, tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. "Bütün insanlar, hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar.. Herkes, cinsiyet, irk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşittir. Özgür bir şekilde düşüncelerini açıklamak, istediği yere gitmek, yerleşmek, diğer insanlarla ve makamlarla olan ilişkilerinde insanca ve hakça muamele görmek, insanların günlük yaşamında farkına varmadan yararlandığı haklardan bazılarıdır
Keywords: Law in Context (Other); Hukuk (Diğer)