SU-NEM YALITIMINDA TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER VE MALİYET DEĞERLENDİRMESİ - ALTAŞ, HAKAN (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmada, su-nem yalıtımı kavramları yeniden tanımlanarak geleneksel ve modern su yalıtım malzeme ve sistemleri anlatılmıştır. İstanbul'daki çeşitli projelerin, yerinde su yalıtım uygulamaları, şekil ve fotoğraflarla gösterilmiştir. 01.06.2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan binalarda su yalıtımı yönetmeliği ışığında, TEM Avrasya ve Karat 34 F blok projeleri örnek olarak belirlenmiştir. Örnek projelerin toprak seviyesi altındaki yalıtım sistem ve maliyetleri, 2018 yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birim fiyat pozlarıyla analiz edilmiştir. Sonuçlar şekil, grafik ve tablolarla sunulmuştur. Yönetmelik ve yerinde uygulama maliyetleri arasındaki farklılıklar, sistem maliyetleri ve bunların arasındaki ilişkiler belirlenmiştir. Anahtar kelimeler: Su yalıtımı, Toprak altı yalıtım, Birim fiyat, Bina maliyeti, Su yalıtım yönetmeliği

In this study, traditional and modern water insulation materials and systems are explained by redefining water-moisture insulation terms. The waterproofing applications of various projects in Istanbul are shown in figures and photographs. In the light of the water insulation regulations in the buildings which will be going into effect on 01.06.2018, the projects of TEM Eurasia and Karat 34 F block have been set as an example. The insulation systems and costs of these projects under the ground level were analyzed by unit price exposures of the Ministry of Environment and Urban Planning in 2018. The results are presented in figures, graphics and tables. The differences between regulations and application in the ground costs, system costs and the relationships between them have been determined. Keywords: Waterproofing, Underground insulation, Unit price, Building cost, Waterproofing regulation
Technological solutions and cost evaluation in water-moisture insulation
Keywords: İnşaat Mühendisliği