Futsal Oyuncularının Kolektif Yeterlik Algılarının Bazı Değişkenler Açısından İncelenmesi, - Atalay, A., Yücel, A. S., Korkmaz, M.., Koçak, M., Kırtepe, A., Karataş, Ö., (My University, 2015)
Bu araştırmanın amacı 23-27 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Üniversiteler Futsal Lig müsabakalarına katılan öğrenci-sporcuların kolektif yeterlik düzeylerini farklı değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırma 23-27 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Üniversiteler Futsal Lig müsabakalarına katılan 14 takım içerisinden rastgele yöntemle belirlenmiş 119 öğrenci-sporcu üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Öğrencisporcuların kolektif yeterlik düzeyini belirlemek amacı ile katılımcılara anket uygulanmıştır. Araştırmada Basit Rassal Yöntem uygulanmıştır. Araştırmadan elde edilen veriler SPSS 18 istatistik programı ile analiz edilmiştir. Cronbach’s Alpha kat sayısı olarak 0.925 değeri elde edilmiştir. Man Whitney U, Kruskal Wallis, ANOVA, Independent samples t-test teknikleri uygulanarak araştırma genişletilmiştir. Araştırma sonunda katılımcıların kolektif yeterlik inancının yüksek olduğu saptanmıştır. Ayrıca cinsiyet, yaş lisans süresi, takımda oynama süresi, takımdaki sporcu sayısı ve oyuncuların pozisyonları değişkenleri açısından irdelenen kolektif yeterlik ve performans ilişkisinde önemli farklılıkların olduğu anlaşılmaktadır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Futsal; Kolektif Yeterlik; Lig; Yarışma