Observations on the seasonal variation of Rotifera fauna of Keban Dam Lake (Çemişgezek Region) - Saler, Serap (My University, 2004)
Çalışma Keban Baraj Gölü'nün batı kesiminde (Çemişgezek Bölgesi) Eylül 2001-Ağustos 2002 tarihleri arasında yürütüldü. Daha önce araştırılmayan Rotifera faunası aylık olarak incelendi. 8 aileye ait 17 rotifer türü teşhis edildi. Mytilina trigona daha önce Keban Baraj Gölü' nde kaydedilmemiştir. Polyarthra vulgaris Carlin, 1943 çalışma süresince 11 ay mevcuttur. Rotifer türlerinin bolluğu ilkbahar ve yazın en yüksek değerde bulundu.
Keywords: Fauna; Keban Baraj Gölü; Rotifera; barajlar; sucul hayvanlar; mevsimsel değişimler