Regulatory peptides in gastroenteropancreatic endocrine cells of the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum,1792) - Gençer, Tarakçı Berrin; Şimşek, Köprücü Sibel (My University, 2002)
Gökkuşağı alabalığının gastroenteropankreatik endokrin hücreleri, parafın bloklarda immunohistokimyasal tekniklerin peroksidaz-anti-peroksidaz ve avidin-biotin-peroksidaz kompleks yöntemleri kullanılarak araştırıldı. Gastrin- ve substance P-immunoreaktif hücrelere pylorik mide bölümünde rastlanıldı. Substance P-immunoreaktif hücreleri ayrıca pylorik seka ve intestinal mukozada tesbit edildi. Glukagon içeren hücreler sadece bağırsakların başlangıç kısımlarında ve seyrek olarak da pylorik seka da gözlendi. Gastroenteropankreatik endokrin hücrelerinde calbindin immunoreaktivitesi bulunamadı. Pankreasda ise glukagon-ve insülin-immunoreaktivitesi tesbit edildi
Keywords: Pankreas; bağırsaklar; balık; mide; Oncorhynchus mykiss; immünositokimya; peptit; endokrin sistem