Yeni Biyoenerji Tekniğiyle Elektrik Üretilmesi - Çek, Nurettin (My University, 2013)
Her canlıda elektron taşıma sistemi, redoks tepkimesi, ısıdan kaynaklanan kızıl ötesi radyasyon etkisinden ve yerin sahip olduğu manyetik alandan dolayı elektrik akımı mevcuttur. Bu çalışma ile canlıların sahip olduğu elektrik akımının kullanılabilir verimde olması ve depolanması sağlanmıştır. Zambak, çam, akasya, ceviz bitkileri ile toprakta deneyler yapılmıştır. Yapılan deneylerde bu canlıların biyolojik yapılarında hiçbir değişiklik yapılmadan sahip oldukları elektrik enerjisi kondansatörler ile depolanmıştır. Canlıların sahip oldukları elektrik enerjisi canlılar yaşamlarını sürdürdükleri müddetçe devam eder. Ancak, toprakta birçok canlı olduğu için elektrik enerjisi üretimi süreklidir. Ayrıca 4 mevsim yeşil kalan bitkilerde de elektrik enerjisi üretimi süreklidir. Bu nedenle süreklilik arz eden, maliyeti düşük ve temiz enerji kaynağıdır
Keywords: Yeşil; Sürdürülebilir Bilim ve Teknoloji; Enerji ve Yakıtlar; Bitki Bilimleri