TÜRKİYE’DE SİYASAL PARTİLERİN HUKUKSAL STATÜSÜ VE SİYASAL PARTİLERİN KAPATILMASI REJİMİ - Kahraman, Mehmet; Çalışkan, Zekeriya (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada, Türkiye’de siyasal partilerin hukuksal statüsü ve siyasal partilerin kapatılması rejimi incelen-miştir. İnceleme konusu, Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu hükümleri çerçevesinde ele alınmış, bu bağlam-da Anayasa Mahkemesinin parti kapatma kararlarındaki tutumu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu konudaki yaklaşımı üzerinde durulmuştur.