Sosyal bilgiler dersi ve popüler kültür - Kan, Çiğdem (My University, 2011)
Eğitim, bireylerin günlük yaşantılarında ihtiyaç duydukları ve kullanabilecekleri bilgi, beceri, değer ve tutumları kazandırmada hem de var olan kültürü aktarmada önemli bir işleve sahiptir. Sosyal bilgiler dersi, bireylerin sosyal yaşama uyum sağlamalarına ve onların toplumsallaşmasına yardımcı olan bir derstir. Popüler kültür, iletişim ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak günlük hayatı yakından etkileyen ve kendisine uyulmasını zorunlu kılan bir kültürdür. Çocukların ya da gençlerin bu kültürün dışında kalmaları mümkün değildir. Popüler kültür ürünleri, sosyal bilgiler dersinde neden kullanılmalıdır sorusuna bu araştırmada cevap aranacaktır.
Keywords: Eğitim; kültür; popüler kültür; sosyal bilgiler