Yerel İkili Örüntü Tabanli Veri Gizleme Algoritmasi: LBP-LSB - Tuncer, Türker; Avcı, Engin (Akademik Bilişim Vakfı [EN], 2017)
Bir Steganografik metodun değerlendirme kriterlerinden biri de dayanıklılıktır. Bu çalışmada, iletim hattı boyunca örtü verinin uğrayabileceği saldırılara karşı gizlenmiş veriyi korumak hedeflenmiştir. Resmin parlaklık değişimlerine karşı gizlenmiş mesajı korumak için yerel ikili örüntü (LBP) operatörünün kullanılması önerilmiştir. Daha önceden damgalama tekniklerinde kullanılan bu metodun, daha farklı bir yaklaşımla steganografide kullanılması önerilmiştir. Resme LBP operatörü uygulandıktan sonra LBP haritasının üzerinde, LSB metodu kullanılarak veri gizlenecektir. Önerilen algoritmanın saldırılara karşı dayanıklılığı, kapasitesi ve taşıyıcıdaki değişim ölçülecektir.