ORLİCZ FONKSİYONU YARDIMIYLA TANIMLANMIŞ BAZI GENELLEŞTİRİLMİŞ FARK DİZİ UZAYLARI - BİÇER, ZİYATTİN (Fırat Üniveristesi, 2008)
Beş bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde, daha sonraki bölümlerde kullanılacakolan bazı tanımlar verilmiş, konveks fonksiyonların özel bir sınıfında yer alanN ?fonksiyonları ve Young eşitsizliğinin bazı özellikleri incelenmiştir.?Ikinci bölümde, Orlicz dizi uzayı lM dizi ve lM (p) dizi uzayları verilmştir.Üçüncü bölümde doğal yoğunluk, istatistiksel yakınsaklık, istatistiksel yakınsaklık veKuvvetli Cesaro yakınsaklık arasındaki ilişkiler verilmiştir.Dördüncü bölüm genelleştirilmiş fark dizi uzayları ve ?m- istatistiksel yakınsaklıkarasındaki ilişki verilmiştir.Beşinci bölüm bir Orlicz fonksiyonu yardımıyla tanımlanmış genelleştirilmiş fark diziuzayları ve ?m- istatistiksel yakınsaklığa ilişkin sonuçlar verilmiştir.

In the first chapter of this thesis that consists of five chapters, we give some fundamentaldefinitions and theorems which will be used in the later chapters and examine N- functionsin the special class of convex functions and some properties of Young inequalities.In the second chapter, we give Orlicz sequence space, lM and lM (p) sequence spaces.In the third chapter, we give natural density and relation between statistically convergenceand strongly Cesaro convergence.In the fourth chapter, we give the connection between generalifzed difference sequencespaces and ?m- statistically convergence.In the fifth chapter, we give some results about generalized diference sequence spaceswhich is defined using Orlicz functions and ?m- statistically convergence.
Generalized difference sequence spaces defined by Orlicz function
Keywords: Matematik