N-BOYUTLU UZAYDA REKTİFİYAN EĞRİLER - TARLA, SİBEL (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışma dört bölüm halinde düzenlendi. Birinci bölümde; Literatürde rektifiyan eğrilerle ilgili çalışmalara yer verildi. İkinci bölümde; çalışmamıza temel teşkil edecek tanımlar verildi. Üçüncü bölümde; n-boyutlu Öklid uzayında rektifiyan eğriler anlatılmıştır. Dördüncü bölümde; n-boyutlu Lorentz uzayında rektifiyan eğriler ve karakterizasyonları verilmiştir.

This thesis has been edited in four charteps. In the first chapter;The studies related with rectifying curves in literatüre were given. In the second chapter;The definitions that will constitute the basis of this thesis were given. In the third chapter;Rectifying curves were described in the n-dimensional Euclidean space. In the fourth chapter;Rectifying curves and their charecterizations were given in the n-dimensional Lorentz space.
Rectifying curves in the n-dimensional space
Keywords: Matematik