Laplace Dönüşümü Kullanarak Kriptografinin Yeni Bir Metodunun Kriptoanalizi - Gençoğlu, M Tuncay (My University, 2017)
Laplace dönüşüm kripto sistemlerin tasarımında iyi bir uygulama alanı olmasına rağmen, birçok şifreleme algoritması gibi güvenli iletişim için yetersizdir. Kriptografinin yeni bir metodunun kriptoanalizinin yapıldığı bu çalışmada, önerilen şifreleme algoritmasının güvenlik analizinin sadece istatistiksel testlerle gerçekleştirilmesi önemli bir dezavantajdır. Bu kriptoanaliz çalışmasında; Laplace dönüşüm tabanlı şifreleme sistemlerinin güvenlik analizi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar açıklanmış ve temel matematik kuralları kullanılarak, gizli anahtar bilinmeden, şifre kırılmıştır
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği