Bir Danada Fibrinli Hemorajik Sekokolitis Olgusu - Kızıl, Ömer; Tümer, Kenan Çağrı (My University, 2018)
Bu olgu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Kliniğine iştahsızlık, sancı ve timpanişikayetleriyle getirilen, 3 aylık Simental melezi bir danada saptanmıştır. Klinik muayenedebağırsaklarda patolojik bir vaziyet değişikliğinden şüphelenilmiş, ultrasonografik incelemesonucunda da sağ karın bölgesinde çapı 10 cm kadar olan genişlemiş bağırsak kısmı tespitedilmiştir. Teşhisi doğrulamak ve tedavisi amacıyla deneysel laparatomiye karar verilmiş ancakbuzağının genel durumu hızla bozularak zorunlu olarak kestirilmiştir. Bu vaka bildiriminde fibrinlihemorajik sekokolitise ait klinik, hematolojik ve ultrasonografik bulgular sunulmuştur.
Keywords: Patoloji; Veterinerlik