BASİT VE ANKASTRE MESNETLİ TERMOPLASTİK KOMPOZİT PLAKALARIN ELASTO-PLASTİK GERİLME ANALİZİ - ALKAN, OZAN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Bu çalışmada simetrik ve antsimetrik dokuma takviyeli, polietilen matriksli termoplastik kompozhe sonlu elamanlar metodu küçük deformasyonlar için uygulanmıştır. Tabakalı kompozit plakalar basit ve ankastre olarak mesnetlenmiştir. Paslanmaz çelik fiberlerle takviye edilmiş termoplastik matrisli kompozit tabakalar ısı ve basınç altında kalıp kullanılarak imal edilmiştir. Kare delikli tabakalı plaka ( [0° / 0°]2 ) simetrik ve antisimetrik olarak birleştirilmiş dört ortotropik tabakadan meydana gelmiştir. Sabit kalınlıklı her tabaka 64 eleman ve 288 düğüm noktasına sahiptir. Yükleme ve takviye açılan plakanın akma noktasından başlayarak yavaş yavaş arttırılır. Yüklemeler her bir iterasyonda 0.0001 MPa lık adımlarla artırılarak 200, 300, 400, 600 ve 800 (yükleme kademesi) için yapılmıştır. Gerilmeler, artık gerilmeler ve plastik bölgelerin dağılımı yükleme adımlarına ve takviye açılarına göre elde edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Elasto-plastik gerilme analizi, termoplastik matriksli kompozitler, tabakalı plakalar, artık gerilme, plastik bölge, sonlu elemanlar yöntemi.
Elasto-plastic stress analysis in simply and clamped supported thermoplastic matrix laminated plates
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering