AHiRET iNANCININ iNSANIN ANLAM ARAYIŞINA MÜSPET KATKlSI - Özarslan, Selim (Fırat University, 2000)
Kelam ilminin temel problemlerinden birisini de ölümden sonraki hayat, başka bir deyişle ölümden sonra hayata dönüş ve bu hayatın mahiyeti konusu oluşturur. Kelam ilmi ile uğraşan İslam alimleri, Kur' an1 terminolojiyi göz önünde tutarak, ölümden sonraki hayata geçişe 'mead', ölümden sonraki hayatın kendisine de 'ahiret' ismini vennişlerdir.1
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları