Asetil Benzofuran Metakrilat Blendlerinin Termal, Elektriksel ve Biyolojik Özelliklerinin İncelenmesi - İlter, Zülfiye; Erol, Gülşen (My University, 2016)
Bu çalışmada, asetilbenzofuran metakrilat (ABM) polimerinin Stiren (St) ve Akrilonitril (AN) polimerleri ile farklı yüzdelerde blendleri hazırlandı. Var olan kopolimer ve hazırlanan blendler FT-IR ve 1H-NMR ile karakterize edildi. Kopolimer ve blendlerin fiziksel ve biyolojik özellikleri araştırıldı ve birbirleri ile karşılaştırıldı. Blendlerin termal özellikleri DSC ve TGA teknikleri ile araştırılırken ortalama molekül ağırlıkları GPC tekniğiyle ile belirlendi. Sonuçlar incelendiğinde ABM-St blendlerinde homojen bir dağılım görülmemesine rağmen ABM-AN blendlerinde homojen dağılım görüldü. Yapılan GPC ölçümleriyle bu sonuçlar desteklendi. Kopolimer ve blendlerin frekansa karşı dielektrik sabitleri ölçülürken sıcaklığa karşı ise dielektrik sabitleri (?), dielektrik kayıp faktörü (?) ve ln? değerleri ölçüldü. Dielektrik ölçümlerinde blendlerin yalıtkan özellik gösterdiği tespit edildi. Biyolojik araştırmalar sonucunda blendlerin antimikrobiyal özellik göstermediği bulundu.
Keywords: Kimya; Uygulamalı; Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Fizikokimya; Mühendislik; Kimya; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler