Yeni bir kurumsal motivasyon örneği; teknoloji üretim merkezleri - Uzun, Hasan (My University, 2014)
Köle ve feodal toplumlarda işçilere ihtiyaç bulunan yerlerde çalışması emredilirken, sanayi toplumunda bu süreç, belli norm ve kurallara bağlanmıştır. Sanayi toplumu ile başlayan tüketim çılgınlığı, serbest rekabet ve karı en üst düzeye çıkarma arzusu, verimli kurumsal yapıları zorunlu hale getirmiştir. Bilgi toplumunun simgesi teknoloji üretim merkezlerinde ise kişiye iş akışını, gündelik yaşam sınırlarını, iş ritmini ve zihinsel özgürlüklerini belirleme fırsatı verilmektedir. Öyle ki bireyin kendisini gerçekleştirmesine imkan sağlayan bu kurumsal yapı, teknoloji üretim merkezlerinin en önemli motivasyon aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknoloji üretim merkezlerinin hem yasal hem de çalışan profili, yeni bir kurumsal motivasyonu ortaya koymaktadır. Bu çalışma ile yeni bir kurumsal yapıya sahip olan teknoloji üretim merkezlerinin, varlık sebebine uygun, kendisine has ortaya koyduğu motivasyon sürecinin analizi amaçlanmıştır.
Keywords: İşletme; Endüstri Mühendisliği