Birleşmiş Milletler Kamu Diplomasisi ve Üçüncü Dünya - Aydemir, Emrah (My University, 2018)
Bu araştırma, Birleşmiş Milletler kamu diplomasisinde Üçüncü Dünya’nın yerinin tartışılması,UNESCO ve Kamusal İletişim Daire’sinin kamu diplomasisi uygulamasındaki uluslararasırolünün anlaşılmasını amaçlamaktadır. Araştırma konusunun temel yaklaşımı üç alt başlıktaincelenmektedir. İlk olarak araştırma, Birleşmiş Milletler’in yapısını ve kamu diplomasisinianlatmakta, sonra Birleşmiş Milletler kamu diplomasisinde Üçüncü Dünya’nın yerini örneklerde vererek açıklamaktadır. Son alt başlıkta ise; UNESCO ve Kamusal İletişim Dairesi’ninBirleşmiş Milletler kamu diplomasisinde nasıl kullanıldığı ortaya koyulmaktadır. Budoğrultuda ülkemizde çalışması yapılmayan Birleşmiş Milletler kamu diplomasisi ve örgütünkamu diplomasisinde Üçüncü Dünya’nın yeri ve kültürün kullanımı önemli bir araştırmaalanıdır. Tarama modeli kullanılan araştırmada literatür analizi yapılmış ve örneklemler konusukapsamında incelenip genel tarama modelinde ilişkisel tarama modeli ile sonuca varılmıştır.
Keywords: İletişim; Siyasi Bilimler; Uluslararası İlişkiler