EĞİTİM BİLİŞİM AĞINDA (EBA) YER ALAN SORULARIN TÜRKÇE ÖĞRETİM PROGRAMIYLA KARŞILAŞTIRILMASI - İNCE, VEYSEL (Fırat Üniveristesi, 2018)
EBA, MEB'in eğitimde teknolojiyi yaygınlaştırmak için başlattığı FATİH Projesi'nin uygulama alanlarından biridir. EBA'ya ait genel ağ sitesinde derslere ait konu anlatım kaynakları, sorular, videolar, ses dosyaları yer almaktadır. EBA sisteminde öğretmen ve öğrencilerin kullanabileceği çok sayıda soru bulunmaktadır. Bu soruların bir kısmı çoktan seçmeli sorulardan oluşurken bir kısmı da açık uçlu sorulardan oluşmaktadır. Bu araştırmanın amacı, EBA genel ağ sitesinde yer alan ortaokul düzeyindeki soruların incelenmesi ve TDÖP ile uyumluluğunun ortaya konulmasıdır. Araştırmada öncelikle Fatih Projesi, EBA, dil ve teknoloji ilişkisi, TDÖP gibi konulardan söz edilmiş daha sonra EBA'da Türkçe dersine ait üniteler ve bu ünitelerin alt başlıklarında yer verilen sorular ele alınmış ve bu sorular TDÖP'teki kazanımlarla karşılaştırılmıştır. Anahtar Kelimeler: Eğitim Bilişim Ağı (EBA), FATİH projesi, Öğretmen, Öğrenci, Türkçe Dersi Öğretim Programı.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) is the one of application field which is given start by MEB to generalize technology in education. In general network site belonged to EBA, there are subject-up resources, questions, videos and voice files. In EBA system, there are great number of questions which can be used by teachers and students. Some part of these questions consist of multiple choice questions and the other part of consist of open-ended questions. The aim of this survey is that in EBA site, secondary level questions are analyzed and their compatibility with Turkish Lesson Teaching Programme is shown. In the survey, firstly such as The FATİH Projet, EBA, the connection between language and technology and Turkish Lesson Teaching Programme are studied, afterward in EBA, the units belonging to turkish lesson and questions are studied. These questions are compared with the aims which are in Turkish Lesson Teaching Programme. Key words: Eğitim Bilişim Ağı (EBA), The FATİH Project, Teacher, Student, The Turkish Lesson Teaching Programme.
Comparison the questi?ons in Eği?ti?m Bi?li?şi?m Ağı (EBA) and Turkish teaching programme
Keywords: Eğitim ve Öğretim