Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2023 yılı spor stratejisi: Model önerisi - Çoban, Bilal; Karakaya, Yunus Emre (My University, 2011)
Bu çalışmanın amacı, Elazığ Millî Eğitim Müdürlüğü’nün spordaki mevcut durumunu (Swot Analizi), müdürlük bünyesinde veriler elde ederek, ilgili bireylerle görüşmeler yaparak, anketler düzenleyerek ortaya koymak ve bunun sonucunda Elazığ Millî Eğitim Müdürlüğünün 2023 yılı spor stratejisini belirlemektir. Çalışmada anket yoluyla elde edilen veriler, SPSS for Windows paket programından yararlanılarak çözümlenmiş olup verilerin çözümlenmesinde frekans analizi ve yüzde alma tekniği kullanılmıştır. Çalışmada elde edilen bulgularda müdürlük bünyesinde, 3.76 ortalama ile spor tesislerinin yetersizliği, 3.69 ortalama ile spor araç-gereç ve malzeme yetersizliği gibi sonuçlar ortaya çıkmıştır. Sonuç olarak, Elazığ Millî Eğitim Müdürlüğü olarak alanında uzman kişilerden kurullar oluşturularak, öneriler bölümünde verilen stratejik hedeflerin acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir. Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023 yılına kadar bu stratejik hedefler gerçekleştirildiği takdirde, Elazığ Millî Eğitim Müdürlüğü sporun her alanında en hızlı gelişen Millî Eğitim Müdürlüğü statüsünde olacak ve diğer İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine örnek teşkil etmiş olacaktır.
Keywords: Milli eğitim; spor; Elazığ; stratejiler; swot analizi