ABDÜLAZİZ KARAÇELEBİ-ZÂDE'NİN TARİH-İ RAVZATÜ'L-EBRAR'I, METİN-TAHLİLİ - ÇİMEN, NURDAN (Fırat Üniveristesi, 2011)
Çalısmamızda Karaçelebi-zâde Abdülaziz Efendi'nin Tarih-i Ravzatü'l-Ebrar adlı eserini inceleyerek, farklı nüshalarının tahkikini yaptık. Ravzatü'l-Ebrar'ın yurt içi ve yurt dışındaki nüshalarını tespit edip bunları degerlendirerek müellif hattına yakın bir metin tesisine çalıştık. Çalısmamda Tarih-i Ravzatü'l-Ebrar adlı eserin transkripsiyonunu ve degerlendirmesini yaparak günümüz tarihçilerinin istifadesine sunmayı amaç edindim.Abdülaziz Karaçelebizâde'nin Tarih-i Ravzatü'l-Ebrar'ı, Metin-Tahlili adlı çalışmamız, giriş ve iki bölümden meydana gelmektedir. Çalışmamızda öncelikle bir önsöz daha sonra içindekiler kısmı yer almakta ve devamında çalışma süresince kullanılmış kısaltmaların açıklandığı sayfa bulunmaktadır. Daha sonra giriş ve bölümler yer almakta, en sonda ise metne, sonuç yazısı, ve kaynaklar yer verilmiştir.Anahtar Kelimeler: Karaçelebi-zade Abdülaziz, Ravzatü'l-Ebrar, İslam Tarih Yazıcılığı

In our study, we have studied the work of Karaçelebi-zade Abdülaziz Efendi name Tarih-i Ravzatü?l-Ebrar. We tried to determine the domestic and foreign copies of Ravzatü?l-Ebrar and establish a text, which is near to the author?s writing. My aim is in this study that I did the historical analysis and the transcription of Zafer-nâme which is usefull to modern historians.This thesis titled `Abdülaziz Karaçelebizâde?nin Ravzatü?l-Ebrar?ı, Metin-Tahlil? consists of an introduction and two chapters. Primarly a preface and index are presented in our thesis. After that the page which introduces the abbreviations used during the study is located. Following introduction and chapters are based. At the end of the thesis tekst, a conclusion and bibliography and are presented.Key Words: Karaçelebi-zade Abdülaziz, Ravzatü?l-Ebrar, Islamic Historiography
Abdülaziz Karaçelebi-zâde?s Tarih-i Ravzatü?l-Ebrar, tekst-tahlili
Keywords: Tarih