Örgütsel Öğrenme Kavramı ve Öğrenme Engellerinin Giderilmesinde Örgüt Kültürü ve Liderliğin Rolü - Ayden, Cem; Düsükcan, Muhammet (My University, 2002)
Yoğun değişimin yaşandığı, uluslar arası rekabetin şiddetlendiği ve küresel bir boyut kazandığı günümüz iş ortamında işletmelerin yaşamlarım sürdürebilmeleri ve rekabet gücünü koruyabilmeleri değişmeleri ve öğrenen bir örgüt olmalarıyla yakından ilgilidir. Bu çalışmada örgütsel öğrenme kavramı açıklanarak, öğrenmenin önündeki engeller ve öğrenmenin etkinleştirilmesi için araçlar önerilecektir.
Keywords: Liderlik; örgütsel kültür; örgütsel öğrenme