7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMLERİ BAĞLAMINDA ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARININ SEÇİM AFİŞLERİNİN ANALİZİ - Demirci, Kenan (My University, 2016)
Politik iletişim modernizmin getirdiği ciddi bir dönüşümün etkisi altındadır. Bu dönüşümün politik iletişimdeki etkilerinin gözlenebildiği iki alan görsel kültürün yükselişi ve kişiselleşmedir. Politik iletişimin geldiği bu yeni ortamda seçim afişleri de önemli bir role sahiptir. Özellikle yerel adayların kullandığı seçim afişleri hem görsel hem yazılı içerikleriyle bu anlamda önemli özelliklere sahiptir. Bu afişlerin şehirde sergilendiği mekânların çeşitliliği bu nedenle oldukça önemlidir. Çünkü böylelikle bu afişler yurttaşların günlük hayat deneyimi içerisinde önemli bir role sahip olmaktadır. Ayrıca bu afişlerin içerikleri politikadaki kişiselleşme eğilimini de destekleyebilmektedir. Bu kapsamda bu çalışmada 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, Elazığ'daki milletvekilleri aday adaylarının seçim afişleri nicel ve nitel içerik analizi yöntemiyle analiz edilmiştir. Çalışma kapsamında iki temel soruya cevap aranmıştır: 1Posterler şehirde mekânsal olarak nasıl dağıtılmıştır? 2- Posterlerin içerikleri kişiselleşme eğilimlerini yansıtmakta mıdır? Sonuçta yerel düzeyde hem görsel kültürün hakim olmaya başlaması hem de bir kişiselleşme eğiliminden bahsedilebileceği ortaya konulmuştur
Keywords: Tarih; Siyasi Bilimler