MESLEKLER SOSYOLOJİSİ AÇISINDAN DOKTORLUK MESLEĞİ VE DOKTORLAR: ELAZIĞ ÖRNEĞİ - DAYI, YAVUZ SELİM (Fırat Üniveristesi, 2007)
"Meslekler Sosyolojisi Açısından Doktorluk Mesleği ve Doktorlar: ElazığÖrneği" adlı çalışma, bir alan araştırmasıdır.Araştırmanın amacı, toplumda yaptıkları iş ve verdikleri hizmetler bakımındançok önemli bir yeri olan Elazığ'da çalışan doktorların, toplumsal konumlarını, sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik durumlarını, yaşadıkları sorunları ortaya koymaktır.Elde edilen veriler ışığında şu sonuçlara ulaşılmıştır:Örneklem grubunda yer alan doktorlar; genç ve orta yaş grubunda yer alan,birçoğu evli, büyük ölçüde şehir kökenli, ekonomik ve kültürel köken itibariyle orta-alttabakalardan gelen, ancak yaşam standartları yükselen, yatırım yapmayı seven,yarısından fazlası mesleki tatmini olmayan kişilerdir.ANAHTAR KEL MELER: Doktor, Meslek, Rol, Statü, Tabakalaşma,Profesyonellik, Meslekler Sosyolojisi.

This is an area research entitled ?Occupation of Medicine and DoctorsAccording to Occupational Sociology: Sample of Elazığ?The doctors are significant with their job and with the medical service theyperform for public. The aim of the research is to determine the doctor?s socioeconomicand sociocultural situation, their position in public and the problems they face to.The following results have been reached under the lights of the data obtainedthrough this study. Sample doctor group are found to be young and middle age andmostly married. Majority of them originaly comes from cities and their economical andcultural origin is avarage. However their life standart is improving. They likeinvestment and 50 per cent of them are not satisfied with their job.KEY WORDS: Doctor, Occupation, Role, Status, Stratification, Professionality,Occupational Sociology.
Occupation of medicine and doctors according to occupational sociology: Sample of Elaziğ
Keywords: Sosyoloji