KAMU ÖRGÜTLERİNİN DEĞİŞİMİNDE KURUMSAL ÇEVREYİ OYUNA SOKMAK: PTT ÖRNEĞİNDE NİTEL BİR ARAŞTIRMA - Koç, Oktay; Kıray, Abdullah (Fırat University, 2012)
Çalışma, kamu örgütlerinin değişimini yeni kurumsal kuram perspektifinden ele almak ve bu kapsamda “kamu örgütlerinin değişiminde neden ve nasıl” sorularına yanıt bulmak üzere tasarlanmıştır. Kamu örgütlerinin değişim sürecini PTT (Posta Telgraf Teşkilatı) örneğinde açıklayan bu çalışmada, kamu örgütlerinin kurumsal çevrelerinin talepleri doğrultusunda ve zorlayıcı, normatif ve taklitçi mekanizmalar vasıtasıyla yaratılan kurumsal uyum gereğince özel işletmelere benzeşerek değişebilecekleri belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Kurumsal çevre, kamu örgütleri, kurumsal baskı mekanizmaları