Okullarda kurumsal Ataleti yenmek: Yönetici görüşlerinin değerlendirilmesi. - Çankaya, H.ibrahim (My University, 2010)
Atalet; sistem içerisinde durgunluk, eylemsizlik, pasiflik, monotonluk ve tembellik,anlamlarına gelir. Bu çalışmanın amacı, okul örgütlerinin ataletten kurtarılmasına yönelikilköğretim okulu yöneticilerinin görüş ve önerilerini tespit etmektir. Çalışma grubunu Elazığİl Merkezinde görev yapan ilköğretim okulu yöneticileri oluşturmaktadır. Yarı yapılandırılmışgörüşme formları çalışma grubunda bulunan toplam 30 ilköğretim okul yöneticisine dağıtılmıştır.Yöneticilerin görüşleri NVIVO 8 (nitel veri analizi) paket programı ile değerlendirilmiştir.Sonuç olarak okullar kurumsal atalete karşı; kararları hızlı almalı, yeni bilgi kaynaklarınaaçık olmalı, üyelerin ihtiyaçlarını hızlı karşılamalı, etkili çevre işbirliği, sürdürebilir kaynaklarve sürdürülebilir başarı oluşturmalıdır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları