Bond graf metodundan yararlanarak DC motorun frenleme davranışının simülasyonu - Poyraz, Mustafa; Demir, Yakup (My University, 2002)
Bu makalede, DC motorun normal çalışma ve direnimle frenleme davranışı incelenmiştir. Bunun için sistemin tek bir bond graf modeli elde edilerek, bu modelden datalar girilmiştir. Hazırlanan BOMAS programı hem normal çalışmaya hem de direnimle frenlemeye ilişkin durum ve çıkış denklemlerini üretmiş ve çözmüştür.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik