The evaluation of academicians’ views on distance education programs (The Samples of Fırat and Tunceli Universities) - Tuncer, Murat; Tanaş, Ramazan (My University, 2011)
Sanal öğrenme veya uzaktan eğitim; internet/intranet veya bir bilgisayar ağı bulunan platform üzerinden sunulan, web tabanlı bir eğitim sistemi olarak tanımlanabilir. Bu yaklaşım; bireyi merkeze alan, onu bilgiye ulaşma yönünde motive eden ve ona öncelik veren bir modeldir. Günümüz toplumlarının zamana karşı vermiş oldukları bilgi edinme yarışında bilgisayar ve internetin birlikte kullanıldığı bu yetenekli yapı oldukça önemsenmektedir. Eğitim kurumları organizasyon yetenekleri ve öğretim programlarını revize ederek yaşam boyu öğrenme için yeniden yapılandırılmaktadır. Bu yönelim bir bakıma zorunluluktur, zira geleneksel eğitim sistemleri bilgi yükü altında ezilmektedir. Bilgi çok hızlı değişmekte, beceriler eskimekte ancak birçok öğretmen ve hatta eğitim kurumu bu hıza yetişememektedir. Uzaktan eğitimin bu sorunlara farklı bir bakış açısıyla çözüm getireceği umulmaktadır. Elde edilen veriler temel istatistiklerin yanı sıra çeşitli değişkenler açısından nitel analize tabi tutulmuştur.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları