Türkiye tilkileri (Vulpes vulpes) alttürlerinin taksonomik durumu - Temizer, Akın (My University, 2001)
Bu çalışmada Türkiye'de yaşayan Vulpes vulpes alttürlerinin morfolojik ve kafatası özellikleri karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Araştırma, Türkiye'deki Vulpes vulpes alt türlerinin tip yerlerinden ve tip yerlerine yakın bölgelerden toplanan 23 erkek ve 24 dişi olmak üzere toplam 47 örnek üzerinde yapılmıştır. Tahnitler ve baş iskeletlerinin temizlenmesi Mursaloğlu'na göre[6] yapılmıştır. Örneklerin morfometrik veriler tablolarda ve alt türlerin yayılışı haritada gösterilmiştir. Ayrıca alt türler için bir teşhis anahtarı verilmiştir. Sonuç olarak, bu çalışmada Türkiye'de yaşayan V. vulpes alpherakyi, V. Vulpes caucasica, V. vulpes anatolica alt türlerinin morfolojik ve morfometrik bakımından birbirinden ayrıldıkları tespit edilmiştir.
Keywords: Morfometri; taksonomi; cinsiyet; morfoloji; habitatlar; kafatası; coğrafi dağılım; Vulpes vulpes alpherakyi; Vulpes vulpes anatolica; Vulpes vulpes caucasica; kürk hayvanları; Vulpes vulpes; kızıl tilki; tilki