Ampirik Mod Ayrıştırma ve Rastgele Bit Havuzu Entegrasyonu ile Geliştirilmiş Ses Şifreleme Algoritması - Tanyıldızı, Erkan; Eröz, Eyüp (My University, 2026)
Çalışmamızda, ses şifreleme algoritmasını saldırılara karşı daha güvenli hale getiren kaotik dinamiklere dayalı geliştirilmiş bir ses şifreleme algoritması öneriyoruz. Bu çalışmanın benzersiz katkısı, SHA3-512 hash fonksiyonu, Ampirik Mod Ayrıştırma (EMD) işlemleri ve optimize edilmiş bir rastgele bit havuzunun yüksek bütünlüklü bir şifreleme çerçevesinde birleştirilmesidir. Ayırt edici özellik, şifreleme anahtarının optimizasyon tabanlı jeneratörler tarafından üretilen ve iyi istatistiksel özellikler sergileyen kriptografik kalitede bir rastgele bit havuzundan elde edilmesidir. Bu yapı bilinen anahtar üretim mekanizmalarının ötesinde bir öngörülemezlik sunmaktadır. Aynı zamanda, EMD'nin yalnızca kalıntı bileşenini şifreleyen sinyal uyarlamalı özelliği, hesaplama verimliliğini artırmış ve algoritmanın gerçek zamanlı uygulamalar için uygunluğunu geliştirmiştir. Kaotik parametrelerin tohum değeri koşullarına bağlı olması ve optimize edilmiş rastgele bit havuzuna sahip bir hibritin kullanılması şifreleme sisteminin güvenilirliğini önemli ölçüde artırmaktadır. Deneysel analizler, algoritmanın düşük korelasyon, yüksek entropi büyümesi ve tatmin edici şifre çözme doğruluğu gösterdiğini istatistiksel olarak ortaya koymaktadır. Böylece, ses şifreleme işlemleri için hem kriptografik güvenlik hem de hesaplama verimliliği açısından literatüre önemli bir katkı olduğunu kanıtlamaktadır.
Improved Audio Encryption Algorithm with Empirical Mode Decomposition and Random Bit Pool Integration
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar