KÜÇÜK BOYUTLU BİR ELEKTRİK ARK ERGİTME FIRINININ ÜRETİMİ VE OPTİMİZASYONU - AVCI, UĞUR (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu çalışmada, elektrik enerjisinden faydalanmak sureti ile metal ergitmede kullanılan fırınçeşitleri ve bunların çalışma prensipleri araştırıldı. Bunlardan laboratuar tipi alaşımlar elde etmedekullanılabilecek en uygun tip olarak düşünülen bir elektrik ark ergitme fırını tasarlanarak yapımıgerçekleştirildi. Fırın daha sonra alüminyum alaşımını ergitmede kullanıldı ve metalurjikfonksiyonları denendi.Anahtar Kelimeler: Çelik üretimi. Çelik döküm, Elektrik ark fırını

In this study, the melting furnace types which instigated with the electrrical energy and theirfunction principles have been investigated. In frame of this work a small laboratory type electricak arcfurnace to melt of metal allys hass been designed and produced. In this electrical arc furnace analuminium alloy has been melted and the metallurgical fuctional of this furnace have beenexperimental tested.Keywords: Steel production, steel casting, Electiric arc furnace.
Production and optimisation of small sized electric arc melting furnace
Keywords: Makine Mühendisliği; Metalurji Mühendisliği