BAZI LİNEER OLMAYAN KISMİ DİFERENSİYEL DENKLEMLERİN HAREKET EDEN DALGA ÇÖZÜMLERİNİN BULUNMASI - BULUT, SEDAT (Fırat Üniveristesi, 2019)
Bu çalışma dört bölümden oluşturulmuştur. Birinci bölümde dalga kavramı hakkında detaylı bilgi verilmiştir. İkinci bölümde kullandığımız metot olan (G^'/G) ve (G^'/G,1/G) açılım metotları hakkında bilgi verilmiştir. Bu metotlar kullanılarak genel çözümünün nasıl elde edildiği gösterilmiştir. Üçüncü bölümde, (G^'/G) ve (G^'/G,1/G) açılım metotları kullanılarak bazı lineer olmayan denklemlerin hareket eden dalga çözümleri elde edilmiştir. Dördüncü bölümde ise tez sonuçları yazılmıştır.

This study is composed of four parts. In the first chapter, detailed information about the wave concept is given. In the second part, the information is given abaut (G^'/G) and(G^'/G,1/G) expansion methods we used. It has been shown how to obtain the general solution of these methods. In the third chapter, the moving wave solutions of some nonlinear equations are obtained by using the expansion methods of (G^'/G) and(G^'/G,1/G) . In the fourth chapter, the results of the thesis were written.
Finding the solution of moving wave solutions of some nonlinear partial differential equations
Keywords: Matematik