KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ - MALATYA ÖRNEĞİ - ÇAKMAK, ÖMER (Fırat Üniveristesi, 2019)
Tez çalışmamda, dünden bugüne kadınların iş dünyasındaki yeri ve önemi girişimcilik kavramı esas alınarak araştırılmaktadır. Türkiye'de ve Malatya özelinde kadın girişimcilerin durumu çeşitli boyutlarda ele alınmıştır. Kadın girişimcilerin belli başlı sorunları ve bu sorunlara bir nebze olsun çözüm önerileri dile getirilmiştir. Araştırmada Malatya'daki kadın girişimcilere anket ve mülakat teknikleri uygulanmıştır. Bu tekniklerden çıkan sonuçlar değerlendirilmeye alınmıştır. Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, kadın girişimci, kadın girişimciliği

Inmythesisstudy, theplace of women in thebusinessworldandtheimportance of entrepreneurshiparebeingexploredfromnow on. Thesituation of womenentrepreneurs in Turkeyand Malatya has beendiscussed in variousdimensions. The main problems of femaleentrepreneursand a solutiont otheseproblemsarementioned. Questionnaires andinterview techniqueswereappliedtofemaleentrepreneurs in Malatya. Theresults of thesetechniquesare not evaluated. KeyWords:Entrepreneurship, WomenEntrepreneurs, WomenEntrepreneurship
Womenentrepreneurship – Case of Malatya
Keywords: İşletme