A study on women in Turkish political life and the Turkish women parliamentarians - Yeşilorman, Mehtap (My University, 2010)
Cinsiyet ayırımcılığı, yirmi birinci yüzyılda gerek gelişmiş ve gerekse gelişmekte olan ülkelerde hala önemli bir sorun olmayı sürdürmektedir. Siyaset de, kadınlar için en önemli ayrıcalık alanlarından biri olarak kalmaya devam etmektedir. Bu bağlamda, kadınlar siyasal haklarını dünya tarihinde çok yakın bir zamanda elde etmiştir. Her ne kadar, Türk kadınları siyasal haklarını pek çok Avrupalı hemcinsinden önce elde etseler de, Türk kadın vatandaşlar siyasal yaşamda hala pek çok problemle karşılaşmaktadırlar. Bu yüzden bu çalışmada, öncelikle hem dünyada hem de Türkiye'deki kadınların siyasal haklar mücadelesinin tarihi gözden geçirilmiştir. Bunun ardından, Türk kadınlarının genel ve yerel temsil düzeyindeki durumları ve Türk kadın parlamenterlerin Türk siyasal yaşamındaki siyasal konumları incelenmiştir.
Keywords: Siyasi Bilimler; Kadın Araştırmaları