HAKİMİYET-İ MİLLİYE GAZETESİNİN KONU İNDEKSİ (10 OCAK 1920-30 ARALIK 1920) - YEDEK, ŞAHİN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi HAKİMİYET-İ MİLLİYE GAZETESİ'NİN KONU İNDEKSİ (10 OCAK 1920 - 30 ARALIK 1920) Şahin YEDEK Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü 2003, Sayfa: 218 Milli Mücadele dönemi ile ilgili en doğru ve en açık bilgileri veren ve aynı zamanda olayları sıcağı sıcağına, anında halka ileten gazeteler bizim için en önemli belgeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle araştırma konusu olan "Hakimiyet-i Milliye Gazetesi'nin 1920 yılına ait sayılarının konu indeksi" başlıklı çalışmamız ile o dönemle ilgili günlük bilgiler vermeye çalıştık. Gazetede olaylar imkanlar dahilinde güncel olarak verilmeye çalışılmış, İtilaf Devletlerinin Anadolu'da ki işgalleri, içte ve dışta yapmış oldukları faaliyetleri aynı zamanda dünyada ki siyasi, sosyal, kültürel ve iktisadi gelişmeler ile Anadolu'da ki diğer gelişmeler gazetede yayınlanmaya çalışılmıştır. ANAHTAR KELİMELER Hakimiyet-i Milliye Milli Mücadele Anadolu Hindistan İngiltere Fransa Yunanistan Venizelos

II SUMMARY Master Thesis Topic İndeks Of The Hakimiyet-i Milliye (10 January, 30 December 1920) Şahin YEDEK Department of History The İnstitu of Social Sciences Fırat University 2003, Page: 218 The local newspapers that give the correct and clear information about that period and also give the news on time for people, are among the most important documents for us. For this reason, our topic the indeks of Hakimiyet-i Milliye newspaper between the year 1920 with events of the period to give information to study. They had tried to give information about the daily news of the period as for as possibily which in Anatolian occupation inside and exstroverled activity spcially political, social, cultural and economical developments in the world and other developments in Anatolia were explained in newspaper in newspaper. KEYWORDS Hakimiyet-i Milliye National Struggle Anatolia India England France Grace Venizelos
Indexs of Hakimiyet-i Milliye (10 January 1920-30 December 1920)
Keywords: Gazetecilik; Journalism; Tarih; History