Koroner fistülün kontrollü salınımlı koil ile kapatılması - İlkay, Erdoğan; Karaca, Ilgın; Akbulut, Mehmet; Yavuzkır, Mustafa; Burma, Oktay (My University, 2002)
Koroner arter fistülü olan olguların bir kısmı asemptomatikken, diğerleri kalp yetmezliği, iskemik kalp hastalığı, endokardit, ventriküler taşikardi veya fistül rüptürü gibi sebeplerle kliniğe müracaat ederler. Tedavide transkateter embolizasyon veya cerrahi yöntemler uygulanır. Kliniğimizde 2.5mm çaplı bir fistüle sadece iki koil konulup 24 saat sonraki sonucu başarılı olan bir olgu sunuldu.
Keywords: Fistül; Koroner anjiyografi; Olgu sunumu; Koroner arteriyoskleroz; Orta Yaş; Tedavi sonucu