YENİ ?^(ÜZERİ)M- SINIRLI VE ?^(ÜZERİ)M- MUTLAKP- TOPLANABİLİR DİZİ UZAYLARI - BURÇ, DOLUNAY (Fırat Üniveristesi, 2020)
Bu çalışma yedi bölümden oluşmuştur. Birinci bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölümde; tez boyunca kullanacağımız temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde; bs,cs,?cs?_(0 ) dizi uzayları ve bu uzaylar arasındaki bazı matris dönüşümleri tanımlanmıştır. Dördüncü bölümde; ?^m-yakınsaklık ve ?^m-sınırlılık kavramları tanımlandı. Klasik anlamda yakınsaklık ve sınırlılık ile aralarındaki ilişki incelendi. l_p (?^m ),c_0 (?^m ),c_ (?^m ),l_? (?^m) (0

This study consists of seven chapters. The first is the introduction. In the second part, basic definitions and theorems that we will use throughout the thesis are given. In the third chapter, bs,cs,?cs?_(0 ) sequence spaces and matrix transformations between these spaces are defined. In the fourth chapter, the concepts of ?^m- convergence and ?^m- limitation are defined. Convergence and limitaion. In classical sense were examined. l_p (?^m ),c_0 (?^m ),c_ (?^m ),l_? (?^m) (0
New sequence spaces of ?^m- bounded and ?^m- absolutely p-summable
Keywords: Matematik