K vitamini eksikliğine bağlı infantil akut spontan subdural hematom: Olgu sunumu - Erol, Fatih S.; Özveren, M. Faik; Yılmaz, Nejat; Topsakal, Cahide (My University, 2000)
Özet: Akut spontan subdural hematom infantlarda nadir görülmektedir. Bu yazıda bir infantta K vitamini eksikliğine bağlı ortaya çıkan akut spontan subdural hematom olgusu sunulmuştur. Bu olgu nedeniyle K vitamini eksikliğine bağlı akut spontan subdural hematomun mekanizması, klinik bulguları, tanı ve tedavi yaklaşımları literatür ışığında gözden geçirilmiştir.
Keywords: Süt çocuğu; Olgu sunumu; Eksiklik hastalıkları; Tedavi sonucu; Vitamin K eksikliği; Hematom; subdural; akut