SİKLOBÜTAN HALKALI KLORHİDRİNLERİN SENTEZİ VE TÜREVLERİ - GÜLER, RAHMİ (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans Tezi SİKLOBÜTAN HALKALI KLORHİDRİNLERİN SENTEZİ YE TÜREVLERİ Rahmi GÜLER Fırat üniversitesi Fen- Edebi yat Fakültesi Kimya Anabil i m Dalı 1997; Sayfa 50 Bir allil sübstitüe olmuş epiklorhidrin bileşiği olan 2-metil-4,5-epoksi-6-klor-1- heptenin AICI3 katalizörlüğünde kuru HC1, ani30İ ve l,4-dirnetok3i benzenin elektrofilik siklo alkilleşrne reaksiyonları gerçekleştirildi. Bu reaksiyonlardan elde edilen ürünlerin çeşitli türevlerine geçildi. Sentezlenen ürünlerin ince tabaka ve kolon kromatografisi teknikleri kullanılarak saflaştırıldı. Bu bileşiklerin yapıları FT-1R, ^ H-NMR ve 1 3C-NMR teknikleri ile karakterize edildi. Anahtar Kelimeler : Klorhidrin, Sübstitüe Siklobütan
Synthesis of chlornydrines having cyclobutane ring and derivatives
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry