Post-Truth Siyaset Bağlamında Yeni Medya: 2019 Yerel Seçimi Örneğinde Bir İnceleme - Şen, A. Fulya; Taşdelen, Hacer (My University, 2020)
Bu çalışma, gerçeğin değersizleşmesi anlamına gelen post-truth kavramına ve yenimedya üzerinden yayılan yalan içeriklere odaklanmaktadır. Bu çalışmada, 31 Mart2019 yerel seçimi döneminde yeni medya üzerinden yayılan yalan içerikler irdelenmiştir. Bu çalışmanın amacı, haber sitelerinde ve sosyal ağlarda 31 Mart 2019 yerel seçimi sürecinde yayılan yalan içeriklerin yoğunluğunu, içeriklerin hangi mecralarda, neşekillerde üretildiğini ve üretilen içeriklerin temalarını ortaya koymaktır. İki aşamadanoluşan çalışmada, ilk olarak Teyit.org tarafından 31 Mart 2019 yerel seçim dönemindetespit edilen yalan içeriklere yönelik betimsel içerik analizi yapılmış, ikinci aşamasındaise yalan içeriklerin temaları incelenmiş ve yeni medyanın yalan içeriklerin yayılmasında belirleyici bir rol oynadığı sonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: İletişim; Siyasi Bilimler