LENKERAN FOLKLOR MÜŞAVERESi VE AZERBAYCAN HALK SUFİZMİ - Kalafat, Yaşar (Fırat University, 1998)
Azerbaycan İlimler Akademisi Nizaıni Edebiyat Enstitüsü, Azerbaycan Yazarlar Birliği ve Lenk:eran Şehir İcra Hakimliği 20-22 Kasın1 1997 tarihleri arasında Azerbaycan'ın Lenk:eran Şehrinde Azerbaycan Folkloru (Toplama, Tetkik ve Neşir Probletnleri) Müşaveresi (Sempozyumu) düzenlenmiştir. Bu Müşavereye katılmak üzere gittiğimiz Azerbaycan'da 17-24 Kasım 1997 tarihleri arasında bulunma imkarn elde ettik Bu süre zamnda bir takım temaslanmız oldu ve bazı gözlemlerde bulunduk Bu yazımızda tespitlerimizi~ ~'Lenkeran Falklor Müşaveresi", "Azerbaycan Halk inançtan" ve ''Diğer Hususlar" başlıkları altında toplamaya çalıştık
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları