ASFALT BETONUNUN MEKANİK ETÜDÜ - SAY, YUSUF (Fırat Üniveristesi, 1998)
YÜKSEK LİSANS TEZİ ASFALT BETONUNUN MEKANİK ETÜDÜ Yusuf SAY Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Eğitimi Anabilim Dalı 1998, Sayfa: 88 Asfalt betonu, artan trafik yoğunluğu ve dingil yükleri nedeni ile, zamanla bozulmakta ve sürekli deformasyon yapmaktadır. Asfalt betonunun bakım onarım çalışmalanndaki yüksek maliyeti en aza indirmek için ortamın şartlarına uygun asfalt betonu oluşturmak gerekir. Bu çalışmada; reolojik modeller yardımı ile asfalt betonunun yapabileceği deformasyon miktarının ölçümü ve buna etki eden faktörler incelenerek, viskoelastik davranış gösteren asfalt betonunu en iyi yansıtan model oluşturulmuştur. Bu model oluşturulurken, daha önce yapılan çalışmalar göz önünde tutulmuş, özellikle sünme, rölaksasyon, pekleşme gibi temel kavramlar üzerinde durulmuştur. Oluşturulan yeni model asfalt betonunun davranışını iyi bir şekilde temsil etmektedir. Anahtar Kelimeler; Asfalt Betonu, Deformasyon, Sünme, Rölaksasyon, Pekleşme, Viskoelastik

IV SUMMARY Masters Thesis Asphalt Concrete's Mechanic Research Yusuf SAY Fırat University Graduate Scholl of Natural and Applied Science Departmant of Structure Education 1998, Page: 88 Asphalt concrete gets spoilt because of the over load of the vehicles and the traffic flow. In order to reduce the high cost of the attendance, repairs of the asphalt concrete, a suitable kind of asphalt should be prepared that suit the environment circumstances. In this study, with the help of the reologic models, the measure of the amount of deformation affected by the asphalt has been studied and the best model of the asphalt showing viscoelasticity has been made. When this model was choosen the previous studies were observe and a great deal of importance were give to the stretch, relaxation and firm which are the principal notions in this field. And aproximately real results have been taken with the new formation model of the asphalt concrete. Key Word: Asphalt Concrete, Deformation, Stretch, Relaxation, Firm, Viscoelasticity
Asphalt concrete mechanic research
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Eğitim ve Öğretim; Education and Training; İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering